روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد

کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد

روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد، یکی از درمان های مکمل در حین ترک اعتیاد و دوران پساترک است. این روش ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند؛ چرا که می توانند بیمار را در مسیر درست حفظ اراده و انگیزه برای ادامه زندگی سالم حمایت کنند. روش‌ های مختلفی برای مدیریت این احساسات وجود دارد. مداخلات روانشناختی، تغییر سبک زندگی و استفاده از دارو در صورت نیاز از جمله این روش ها شناخته می شوند. در این مطلب با کلینیک افشار همراه باشید تا بیشتر با روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد آشنا شویم.

شناختن بزرگ ترین مرکز ترک اعتیاد ممکن است دشوار باشد، چرا که عوامل بسیاری وجود دارد که بایستی در نظر گرفته شود، مرکز ترک اعتیاد، مکانی است که…

وجود استرس در معتادان در حال ترک اعتیاد

بدن فرد معتادی که در حال ترک است، هیچ گاه مانند یک بدن عادی رفتار نمی کند. این دسته از افراد در طول دوران ترک خود به شدت دچار نوسانات هورمونی می شوند. یکی از مهم ترین و اثرگذارترین هورمون هایی که در دوران ترک در بدن فرد معتاد ترشح می شود، هورمون کورتیزول است. هورمون کورتیزول را با نام هورمون استرس نیز می شناسند. این هورمون به طور طبیعی در بدن ترشح شده و سطح استرس را افزایش می دهد.

یک انسان عادی در شرایط حساس و پر تنش ترشح کورتیزول را تجربه می کند؛ اما فرد در حال ترک، حتی اگر در شرایط پر تنش هم نباشد، با ترشح کورتیزول در بالاترین سطح ممکن مواجه می شود. در حقیقت، ترشح کورتیزول، واکنش بدن به ترک یک عادت است. افزایش ترشح کورتیزول در بدن چنین افرادی، با علائمی چون اضطراب، استرس، بیقراری و تحریک ‌پذیری همراه است.

کمپ ترک اعتیاد لاکچری افشار، همان بهشتی است که برای بیمار خود به دنبال آن هستید.

وجود استرس در معتادان در حال ترک اعتیاد

رابطه استرس و عود اعتیاد

یکی از مهم ترین عواملی که سبب می شود تا بیمار تازه ترک کرده دوباره به دام اعتیاد گرفتار شود، تجربه استرس است. این احتمال در افرادی که پیش از این برای مقابله با استرس به دام اعتیاد افتاده اند، بیشتر هم هست. دلیل این امر، به آرامبخش بودن مواد مخدر بر می گردد. مواد مخدر با از کار انداختن سیستم عصبی-دفاعی بدن، بدن را به آرام کرده و استرس را کاهش می دهد. از همین رو، فرد معتاد یا تازه ترک کرده برای رهایی از این شرایط، به مصرف دوباره و دوباره روی می آورد. اینجاست که روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد، اهمیت خود را نشان می دهند.

ترک کوکائین باعث ایجاد اختلالات روانی مانند افسردگی می شود که می توان آن ها را از طریق سم زدایی پزشکی کنترل کرد.

نشانه های استرس در دوران ترک اعتیاد

استرس در دوران ترک اعتیاد به دو صورت جسمانی و رفتاری خود را نشان می دهد. روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد، می توانند هر دو نوع استرس را کاهش دهند. پیش از این که بخواهیم روشی برای از بین بردن استرس بیاموزیم، باید نشانه های وجود استرس را به خوبی تشخیص دهیم. در کلینیک ترک اعتیاد افشار به افراد در حال ترک آموزش داده می شود که چطور این نشانه ها را خودشان شناسایی کنند. همچنین روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک به آن ها آموزش داده می شود. اما در این میان، نقش خانواده انکار ناپذیر است. شما به عنوان فرد نزدیک به معتاد تازه ترک کرده نیز باید این نشانه ها و روش ها را بشناسید. آشنایی با این موضوعات می تواند مدیریت بحران شما را افزایش داده تا در مواقع مقتضی واکنش مناسب داشته باشید.

ترک شیشه نیاز به روحیه خوش نشان دادن، نسبت به ترک این ماده روانگردان دارد. چنانچه عزم جدی برای کنار گذاشتن شیشه داشته باشید، مطمئنا در مسیر مراجعه به کمپ ترک اعتیاد قرار می‌گیرید.

نشانه های استرس در دوران ترک اعتیاد

نشانه های جسمانی در مواجهه با استرس

استرس بیمار تازه ترک کرده زمانی برای شما قابل تشخیص است که نشانه های جسمانی آن را مشاهده کنید. از جمله نشانه های جسمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس گر گرفتگی و گرما
  • افزایش ضربان قلب
  • افزایش فشار خون
  • سردرد
  • گرفتگی عضلات و…

فردی که چنین نشانه هایی را تجربه می کند، ظاهری برافروخته و به هم ریخته دارد. از همین رو، به راحتی قابل تشخیص است. در چنین شرایطی شما باید روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد را بلد باشید تا به او کمک کنید. تکنیک های تنفسی یکی از بهترین روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد است. به بیمار کمک کنید تا نفس های عمیق بکشد و چند ثانیه ای را در جای آرامی بنشیند. سپس سعی کنید گفتگویی موثر و به دور از پند و اندرز، از روی همدلی و حمایت با او داشته باشید. این تکنیک های ساده به عنوان اولین مراحل مواجهه با استرس بسیار موثر هستند.

 

نشانه های رفتاری افراد در مواجهه با استرس

در همین راستا، نشانه های رفتاری وجود استرس در فرد تازه ترک کرده یا در حال ترک، به شرح زیر هستند:

  • افکار منفی
  • ناتوانی در تصمیم گیری
  • عدم امید به آینده
  • ضعف تمرکز
  • ضعف حافظه
  • خشم شدید و بی دلیل
  • بیقراری
  • اختلال خواب
  • تغییر میل جنسی و…

روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد، شامل تکنیک های ذهنی و جسمی می شود. برای مثال، ورزش کردن می تواند در کاهش استرس مفید باشد. ورزش سبب ترشح هورمون های سروتونین و دوپامین می شود که هورمون کورتیزول را خنثی می کنند. همچنین تکنیک های کنترل خشم و تسلط بر اعصاب، می توانند بیمار را از استرس نجات دهند. در کلینیک افشار، تمامی روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد برای بیماران به کار گرفته می شود.

ترک الکل به یکی از موضوعات قابل توجه در خانواده ها و جوامع در تمام دنیا تبدیل شده است، چرا که سوء مصرف الکل هر روز بیشتر از پیش می شود.

استرس بعد از ترک اعتیاد

استرس بعد از ترک اعتیاد، رایج ترین چالشی است که بیمار و خانواده او با آن دست و پنجه نرم می کنند. همانطور که گفتیم، برای درمان این استرس، می ‌توان از تکنیک ‌های آرام‌ سازی مانند تنفس عمیق و مدیتیشن استفاده کرد. ایجاد یک سبک زندگی سالم شامل خواب منظم، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و مشاوره روانشناسی برای یادگیری مهارت‌ های مدیریت استرس مفید هستند. دقت کنید که اجتناب از محرک ‌های استرس ‌زا و دریافت حمایت عاطفی از خانواده نقش مهمی در رفع این مشکل دارند.

در این میان درمان شناختی رفتاری (CBT) نیز بسیار کارآمد است. این درمان کمک می کند تا افراد الگوهای فکری و رفتاری منفی که منجر به استرس می ‌شوند را شناسایی و تغییر دهند. در کلینیک افشار برای بیماران عزیز از این تکنیک کمک گرفته می شود. شرکت در گروه‌ های حمایتی کلینیک افشار نیز بسیار موثر هستند؛ چرا که به افراد کمک می کنند تا تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. همچنین از حمایت عاطفی افراد شبیه به خودشان برخوردار شوند. در مواردی ممکن است بیمار نیاز به دارو داشته باشد. این داروها زیر نظر پزشک متخصص در کلینیک افشار تجویز شده و عوارضی ندارند.

سطح امکانات رفاهی و درمانی در موجود در کمپ ترک اعتیاد VIP به هیچ عنوان با مراکز معمولی قابل قیاس نیست. حتی کمپ های خصوصی هم از بعضی جهات در رتبه های پایین تری نسبت به کمپ ترک اعتیاد وی ای پی قرار دارند

استرس بعد از ترک اعتیاد

پرخاشگری بعد از ترک اعتیاد

پرخاشگری بعد از ترک اعتیاد بسیار رایج است. این رفتار به دلیل تغییرات شیمیایی مغز و فشارهای روانی ناشی از ترک ایجاد می ‌شود. پرخاشگری به صورت کلامی یا غیر کلامی بروز می کند. بسیار مهم است تا به این رفتار توجه شود؛ چرا که در برخی موارد محرکی برای لغزش در ترک باشد. تکنیک های مدیریت خشم و پرخاشگری در کلینیک افشار به افراد آموزش داده می شود تا این دوران را به خوبی پشت سر بگذارند.

 

سخن آخر

روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد می توانند تا حد زیادی استرس ناشی از ترک را از بین ببرند. برای این منظور خانواده فرد معتاد حتما باید تحت آموزش قرار گیرند. در کلینیک ترک اعتیاد افشار، روش های کاهش استرس و اضطراب پس از ترک اعتیاد به شما آموزش داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.